Cum să folosești inteligența artificială pentru a scrie cod PHP, HTML, CSS – CodeWP.ai

Cum să folosești inteligența artificială pentru a scrie cod PHP, HTML, CSS – CodeWP.ai

Dacă ești la început de drum în crearea site-urilor web în WordPress sau îți dorești o soluție inovatoare pentru a-ți eficientiza procesele de scriere cod PHP (functii in teme child, pluginuri, hook-uri), HTML și CSS, atunci află că există CodeWP.ai – o platformă creată special pentru dezvoltatorii web, care oferă un set complet de instrumente AI pentru îmbunătățirea productivității și crearea unor experiențe web uimitoare folosind inteligența artificială.

Ce este CodeWP.ai?

CodeWP.ai este o platformă care oferă instrumente de inteligență artificială pentru creatorii de site-uri web. Aceasta include un chatbot avansat, specializat în WordPress și unele pluginuri comune precum WooCommerce, Gravity Forms, Paid Membership Pro, cu care poți interacționa, îți poate genera cod sursă sau îți poate răspunde la întrebări, oferind sfaturi practice și sprijin tehnic util pentru crearea și gestionarea site-urilor WordPress.

CodeWP.ai nu îți creează site-ul web de la zero, dar te poate ajuta să îl îmbunătățești cu funcții extra, să testezi propriul cod, și de ce nu, să înveți mai bine să scrii cod PHP, HTML, CSS. Vine într-o variantă gratuită limitată la 100 de acțiuni/cereri pe lună (ideal pentru testare sau rezolvarea unei sarcini rapide, punctuale), precum și o versiune Pro care îți permite mai multă libertate și îți dă acces la toate pluginurile specifice WordPress integrate în platformă.

CodeWP - prezentare interfata

Principalele funcționalități ale CodeWP.ai

1. Chatbot WordPress
Unul dintre cele mai utile instrumente oferite de CodeWP.ai este chatbot-ul WordPress, numit Cloudy. Acesta este un expert în WordPress și te poate ajuta să găsești răspunsuri la întrebările tale tehnice sau să generezi cod pentru diferite funcționalități. Cloudy este un partener de încredere în procesul tău de dezvoltare, oferindu-ți sfaturi și soluții specifice WordPress.

2. Generator de cod
CodeWP.ai vine și cu un generator de cod puternic, care te ajută să scrii codul necesar pentru a implementa diferite funcționalități și caracteristici pe site-ul tău WordPress. Indiferent dacă ai nevoie de cod PHP, JavaScript, CSS sau HTML, generatorul de cod de pe platformă îți oferă soluții rapide și eficiente.

3. Resurse și tutoriale
Pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele și abilitățile în dezvoltarea WordPress, CodeWP.ai oferă o varietate de resurse și tutoriale. Ai acces la documentație tehnică detaliată, exemple de cod, ghiduri pas cu pas și tutoriale video care te ajută să înțelegi mai bine funcționalitățile WordPress și să le aplici în proiectele tale.

4. Recomandări de plugin-uri
CodeWP.ai înțelege că alegerea plugin-urilor potrivite pentru proiectul tău poate fi dificilă. De aceea, platforma oferă recomandări personalizate de plugin-uri, în funcție de nevoile și cerințele tale. Astfel, poți economisi timp și îți poți concentra resursele pe dezvoltarea efectivă a site-ului tău WordPress.

Părerea Dream Webdesign despre CodeWP.ai

Pentru a testa CodeWP.ai am folosit un cont Free și am încercat să obținem cât mai multe date în limita celor 100 de acțiuni/cereri disponibile. Am fi vrut să vedem cum ne poate ajuta in WooCommerce, dar acest plugin este disponibil doar în versiunea Pro.

Am început cu cereri simple, pe care le-ar putea avea un începător în web design sau cineva care își construiește singur site-ul:

  • cum sa scrii cod HTML responsive
  • cum să stilizezi în CSS un buton Call-To-Action
  • cum să integrezi Bootstrap în site-ul web

Instrucțiunile primite și codul generat a fost bun, CodeWP.ai chiar te poate ajuta să înveți rapid. Bucățile de cod (snippets) se pot organiza în cadrul unui proiect, pentru o administrare mai facilă.

Am continuat cu cereri mai complexe, pe care le-ar putea solicita cineva care are experiență cu WordPress și care vrea să augumenteze site-ul web cu diverse funcții extra:

  • cum sa scrii funcții în tema child/copil
  • cum să scrii un plugin nou

Sugestia primită de la CodeWP.ai pentru a îmbunătăți template-ul de articole din blog cu un Call-To-Action este foarte bună, fiind similară cu ceea ce am fi făcut și noi la Dream Webdesign la solicitarea unui potențial client, doar că nouă ne-ar fi luat câteva minute să scriem codul, pe când CodeWP.ai l-a generat instant. Similar am putea cere, spre exemplu, ca in WooCoomerce (disponibil în versiunea Pro) să inserăm prin hook-uri tot felul de acțiuni, informații, texte, butoane în template-urile magazinului online.

cod PHP generat cu inteligenta artificiala

La sugestia de a scrie un plugin pentru inserarea linkurilor de recomandare în social media, am primit de asemenea un exemplu de cod bine scris. Evident, la un plugin este insuficient ceea ce a generat CodeWp.ai, însă pas cu pas se pot genera bucățelele de cod pentru a avea iconițe în loc de linkuri, putem stabili unde să inserăm în template ceea ce generează pluginul, putem să construim pas cu pas ceva mai complex.
cod PHP generat cu inteligenta artificiala

Concluzie

CodeWP.ai este platforma foarte bună pentru dezvoltatorii WordPress, oferindu-le un set complet de instrumente AI pentru a-și îmbunătăți productivitatea și a crea site-uri web uimitoare. De la chatbot-ul WordPress și generatorul de cod, până la resursele și recomandările personalizate de plugin-uri, CodeWP.ai îți oferă tot ce ai nevoie pentru a-ți duce proiectele WordPress la nivelul următor. Așteptările noastre de la CodeWP.ai pe viitor sunt destul de mari, platforma fiind încă în dezvoltare, algoritmii de inteligență artificială sunt în proces de învățare.


Nu vrei să îți bați capul cu CodeWp.ai sau ChatGPT pentru a-ți construi propriul site web?
Dream Webdesign poate face asta în locul tău! Dacă ai nevoie de un site web, haide să ne auzim, să vedem de ce ai nevoie și cum te putem ajuta.