Responsive web design

Conceptul de responsive web design nu este ceva nou aparut, el exista de cativa ani, mai exact cam de cand s-a facut trecerea la CSS3 si HTML5. Cum Dream Webdesign a testat si implementat intotdeauna ultimele tehnici web aparute in domeniu, a durat putin timp pana cand am adoptat acest nou mod de a realiza temele grafice pentru clientii nostri. Un site web responsive, raspunde corect si afiseaza elementele din pagina cat mai bine, functie de rezolutia ecranului detectata. Nu se mai poate vorbi in acest caz de o versiune separata a site-ului, compatibila cu dispozitivele mobile, ci avem o singura versiune care se afiseaza corect indiferent de dispozitiv.

Pentru noi, o tema grafica responsive este un lucru normal, nici nu concepem sa realizam un site web fara a avea in minte tehnicile de afisare independente de dispozitiv.

Compatibilitate cross-browser si cross-platform

Un site web trebuie sa afiseze corect informatiile si tema grafica indiferent de browserul folosit, de rezolutia ecranului sau de sistemul de operare. Un vizitator nu va da vina niciodata pe sistemul de operare sau pe browserul folosit, ci pe site si implicit pe designerul care l-a creat.

Pentru a evita neplacerile create de afisarea incorecta a site-urilor web create, folosim tehnici si unelte pentru testare in acest scop si remediem orice problema inainte de a fi lansat site-ul. Interfetele grafice create sunt compatibile cu browsere precum: Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Internet Explorer, Konqueror, Opera indiferent de sistemul de operare (Windows, Linux sau MacOS).

responsive web design