Dream Webdesign va ofera servicii de devirusare site-uri web, malware removal, securizare si mentenanta web periodica sau transfer website pe un nou server.

Devirusare Site Web - Malware Removal - Securizare Web

Devirusarea site-ului web presupune mai multe etape si depind mult de platforma CMS folosita, dar in esenta se rezuma la: investigarea initiala a infectiei (pentru a cunoaste unde avem o vulnerabilitate si cum putem devirusa site-ul), executarea unui backup al site-ului infectat (just in case), stergerea fisierelor proprii CMS-ului si incarcarea pe server a celor originale, devirusarea manuala a temei grafice si a altor functii custom-made, repararea vulnerabilitatilor si securizarea site-ului, testarea site-ului web si executarea unui backup final.

Securizarea site-ului web e bine sa fie facuta pentru prevenirea infectarii, inainte de a fi compromis site-ul dvs de catre hackeri. Nu asteptati pana se infecteaza site-ul cu malware si cereti ajutorul unui specialist in securitate web. La fel ca la devirusare, si in acest caz pasii depind de platforma CMS, insa in general se rezuma la: securizarea platformei si a panoului de administrare (se poate merge pana la schimbarea tuturor parolelor folosite in site), setarea unor restrictii pe server in ceea ce priveste accesul si permisiunile la fisiere si directoare, instalarea unui firewall.

Aveti nevoie de servicii de devirusare si/sau securizare site web? Va rugam sa ne contactati si sa ne precizati care este site-ul dvs web, ce platforma CMS foloseste si ce probleme intampinati.

In ultima vreme au scazut foarte mult cazurile de site-uri sparte de hackeri si desfigurate (defacement) si au crescut foarte mult cazurile de abuzuri in ceea ce priveste spam-ul, email marketingul si link buildingul "black hat" facut pe seama unor site-uri web cu autoritate. Cu alte cuvinte, odata obtinut accesul la un site web, hackerii nu mai strica acel site ci ii instaleaza diverse scripturi malware care sa execute sarcini malitioase precum:

 • afisarea de linkuri si reclame catre site-uri de medicamente, pornografie, dating, vanzari de diverse produse, etc.
 • redirectionarea vizitatorilor catre site-urile amintite mai sus.
 • trimiterea de emailuri spam in numele dvs
 • colectarea de date cu privire la vizitatori sau membri inregistrati in vederea vanzarii acestor date catre alte parti/parteneri
 • incarcarea pe server a unor materiale care pot incalca drepturile de autor
 • folosirea site-ului dvs in activitati de hacking a altor site-uri

Problema cea mai grava in cazul infectarii cu malware o reprezinta faptul ca aceste scripturi pot ramane ascunse in site vreme indelungata si pot produce efecte nedorite precum:

 • scaderea traficului si a pozitiei site-ului in motoarele de cautare (penalizari Google).
 • blocarea site-ului de catre antivirusi sau motoarele de cautare - apare acea pagina rosie cu WARNING / ALERT pentru cei care vor sa iti viziteze site-ul.
 • deteriorarea increderii clientilor dvs in afacerea pe care o detineti si indirect scaderea numarului de clienti si a vanzarilor.
 • utilizarea excesiva a resurselor serverului dvs si indirect poate conduce la cheltuieli mai mari cu gazduirea web.
 • blocarea adreselor dvs de email si marcarea domeniului ca SPAM (acest efect este aproape imposibil de reparat!!!).
 • furtul de date confidentiale despre clienti.
 • furtul de identitate.

Daca suspectati faptul ca site-ul dvs ar putea fi infectat, va confruntati cu unul din efectele nedorite cauzate de malware sau pur si simplu vreti sa aveti un site securizat si sa dormiti noaptea linistit, atunci nu ezitati sa ne contactati.

Mentenanta Website

Chiar daca aveti un site web curat si securizat, mentenanta acestuia este necesara periodic si poate include: actualizari ale platformei CMS si extensiilor acesteia, verificarea si curatarea logurilor de securitate si erori si remedierea eventualelor probleme descoperite. Din punctul de vedere al mentenantei, un site web poate fi comparat cu un autovehicul - chiar daca ati achizitionat unul nou, acesta are nevoie de inspectii si revizii periodice, altfel starea lui de functionare se va deteriora.

Aveti nevoie de servicii de mentenanta site web? Va rugam sa ne contactati si sa ne precizati care este site-ul dvs web si ce platforma CMS foloseste.

Transfer Website

Transferul unui site web de pe un server pe altul (cu panouri de administrare cPanel, Plesk sau Desk) sau de pe un domeniu pe altul poate fi dificila si pot aparea erori neprevazute. Fisierele pot fi transferate prin FTP sau direct prin panourile de administrare, insa baza de date necesita modificari la schimbarea serverului sau al domeniului. Puteti lasa un specialist sa se ocupe de aceasta sarcina, fara sa riscati sa stricati site-ul si pentru a minimiza timpul necesar transferului. In cei 8 ani de experienta pe care ii avem, am transferat zeci de site-uri si am lucrat cu multe tipuri de panouri de administrare, am configurat VPS-uri si servere dedicate si le-am securizat pentru clientii nostri.